Euro…vizion

Paul Manship, The Flight of Europa, 1925

Europa și puterea ei vizionară!Iată, stai și te crucești: politicienii atacă vehement imaginea femeii cu barbă, uitând că ei se fardează zi de zi cu minciuni și idei false, apar zi de zi la televizor înjurându-se, poluând viața publică și pe cea socială, își confecționează o dată la câțiva ani o ditai barba falsă în care nici ei nu cred și prin care, culmea, speră să atragă voturi și să cerșească atenție. O fac foaaarte bine pe banii altora, fără să dea măcar ceva valoros în schimb. Însă hoțul strigă hoțul, nimic nou, nimic neschimbat!

Preoți de tot soiul și neamul, la fel, se lansează în tot felul de injurii, de predici care mai de care mai apocaliptice cu privire la același subiect, uitând că exact în breasla lor e nevoie de o oareșce curățenie morală și aprofundare a identității de sine. Să vedem, câți dintre ei au curajul să-și deschidă pagină pe facebook unde să posteze imagini de la îmbuibările cu carne când e vreme de post, de la desfrâurile lor, chiar și cu același sex (imaginile cu diaconul homosexual au scăpat din răzbunare doar!), câți au curajul să recunoască că apelează la serviciile unor animatoare, că-și neglijează familia, femeia, că o mint, că sunt misogini, că practică șantajul emoțional etc.

Familiile, ca să mă opresc la ultima categorie vizată, sar oripilate că nu mai știu cum să-și protejeze pruncii de asemenea făcături. De parcă ar fi mai educative: jocul pe calculator, uitatul la tot felul de filme animate cu monștrii, statul cu nemiluita pe internet, purtarea hainelor cu tot felul de inscripții apocaliptice și mai puțin perinicioase amenințările părinților ocupați mai mult cu munca și nu cu educația propriilor copii, uitând că un copil nu-și ia model niciodată de împrumut dacă are deja unul foarte bun acasă, chiar în fața lui, zi de zi, cu care să se sfătuiască, să dialogheze etc.

Haideți să judecăm lucrurile, dacă tot avem o minte și haideți să nu ne lansăm iar în tot soiul de scenarii. Transsexuali au mai fost de când e lumea și vor mai fi, egal că poartă sau nu barbă. Nu sunt o apărătoare a lor, nici măcar profet, nu. Însă, cred că înainte să aruncăm piatra ar fi cazul să ne privim mai bine în oglindă, noi chiar suntem atât de sinceri cu noi înșine???

N.B. Sculptura reprezintă răpirea Europei, care, potrivit legendei, a căzut în adulter cu Zeus. Mă rog, a păcălit-o, zice-se, dar și ei i-a plăcut taurul alb și înspumat. Și iată unde s-a ajuns, zic!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *